DESKATIS GEFSIS LOGO & PACKAGING DESIGN
Graphic Design | Logo
ΠΕΛΑΤΗΣ:
Deskatis Gefsis
HM/NIA PROJECT:
11/02/2020
Τόσο η δημιουργία ενός σήματος, που να συνδέει την αγνότητα των προϊόντων, την παράδοση της περιοχής και τον δυναμισμό μια νέα εταιρείας, όσο και η σχεδίαση των συσκευασιών για την προώθηση επιλεγμένων προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού, είναι πάντα μια ξεχωριστή πρόκληση για εμάς.
Η γραβιέρα πήρε το όνομά της από το γκρυγιέρ ή γκρουγιέρ (gruyère), το ελβετικό τυρί που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη, Γκρυγιέρ. Όμως η γραβιέρα έχει διαφορετική γεύση και σύσταση, αφού φτιάχνεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα ενώ το γκρυγιέρ παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα.
Οι ειδικοί της γαστρονομίας ξέρουν πως η γραβιέρα μπορεί να μπει σχεδόν σε κάθε συνταγή που προβλέπει σκληρό κίτρινο τυρί.
Για να αναδειχτούν τα γευστικά – ποιοτικά χαρακτηριστικά της γραβιέρας, καλό είναι να μένει λίγη ώρα εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί.
Η γραβιέρα αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει ο άνθρωπος, ενώ είναι και πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και άριστη πηγή φωσφόρου και μαγνησίου.
Ελάχιστο λίπος επί ξηρού: 40%
Μέγιστη υγρασία: 45%
Διατηρείται στο ψυγείο στους 2-4 οC




Το 1994, η ονομασία «Κασέρι» αναγνωρίστηκε ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και αφορά στο ημίσκληρο τυρί που παράγεται παραδοσιακά σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, αλλά και στους Νομούς Λέσβου και Ξάνθης, από γάλα πρόβειο ή μίγμα πρόβειου με γίδινο (σε αναλογία όχι μεγαλύτερη από 20%), που προέρχεται αποκλειστικά από τις ίδιες περιοχές. Η παρασκευή και η ωρίμαση του τυριού γίνονται επίσης αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στις οριζόμενες περιοχές.
Ελάχιστο λίπος επί ξηρού: 40%
Μέγιστη υγρασία: 45%
Διατηρείται στο ψυγείο στους 2-4 οC


Το τυρί της ημέρας το ονόμαζαν οι βοσκοί, αφού άρμεγαν το γάλα το πρωί, το συγκέντρωναν σε καζάνια, πρόσθεταν λίγη πυτιά και μέχρι να επιστρέψουν από τις στάνες είχε ανέβει στην επιφάνεια, εξού και το “ανεβατό”. Το ΠΟΠ Ανεβατό τυρί Γρεβενών παράγεται στον Νομό Γρεβενών και στην Επαρχία Βοίου Νομού Κοζάνης, από γάλα πρόβειο, κατσικίσιο ή μίγματά τους. Χωρίς σχήμα και περίβλημα, χωρίς τρύπες και με μαλακή μάζα, το λευκό τυρί που σερβίρεται με κουτάλι προσφέρει τη φρέσκια, δροσερή, ελαφρά αλμυρή και υπόξινη γεύση του σκέτο, σε μαγειρευτά και πίτες ή συνοδεύοντας ένα καλό κρασί.


